Vorige | Volgende

OTRABANDA, WILLEMSTAD

Koopprijs op aanvraag

Bewaar object
Verkoopprijs US$ 309.000 - offered at US$ 309.000

Omschrijving

Prachtig historisch monumentaal pand te koop op Curacao.

Voormalig Quarantainegebouw Mundo Nobo

De afgelopen jaren zijn op Curacao in toenemende mate monumentale panden te koop aangeboden, opgekocht en opgeknapt. Als professionals in onroerend goed kunnen wij die investering in het duurzaam herontwikkelen van cultureel erfgoed alleen maar aanmoedigen. Op die manier blijven deze indrukwekkende gebouwen behouden voor de toekomst, zodat ook komende generaties daarvan kunnen genieten en leren.

Mogelijkheden voor duurzame herontwikkeling

Voor dit gebouw is een herontwikkelingsplan beschikbaar dat voorziet in de bouw van een twaalftal appartementen. Het gebouw biedt echter ook potentie om her-ontwikkeld te worden als klein hotel, voor studentenhuisvesting of als kantoorpand.

In het bestemmingsplan is voorzien in zowel residentieel als commercieel gebruik, en het is toegestaan de kavel te splitsen in appartementsrechten.

Stijl en oppervlak

Dit gebouw heeft een totaal andere bouwstijl dan andere panden die in dezelfde tijd gebouwd werden. Het ontwerp is strakker en vierkant van vorm. Deze classicistische bouwstijl werd vanaf halverwege de negentiende eeuw steeds populairder op Curacao, en dit gebouw is het eerst bekende gebouw dat in deze stijl werdt ontworpen.

Het is een vierkant gebouw met een plat dak en drie verdiepingen. Aan de voorkant van het gebouw bevindt zich nog een kelder waarvan de afmetingen niet bekend zijn. De buitenmaten van het gebouw zijn 16,15 x 25,7 = 415m2 x 3 lagen is 1.245m2.

De kavel is 1.770 m2 - Bouwjaar 1853

In het ontwerp vallen een aantal typisch classicistische bouwkenmerken op: het blokvormig bouwvolume, de in- en uitspringende hoekblokken, de geprofileerde kroonlijst en de frontons boven de vensteropeningen van de tweede bouwlaag.

Geschiedenis van het pand

Het pand dat wij te koop aanbieden, is algemeen bekend onder de naam “Succursaal Hospitaal Mundo Nobo” maar ook onder de naam “Voormalig Quaraintaine Gebouw Mundo Nobo”.
Succursaal betekent “bijgebouw” of “nevenvestiging”. Voor zover na te gaan, lijkt het er op dat dit gebouw is neergezet als bijgebouw van het “Quarantaine Hospitaal Mundo Nobo”.

In het verre verleden bleek het ook op Curacao nodig om, in dit geval militaire, patiënten met besmettelijke ziekten, in een afgescheiden omgeving te verplegen. Nadat in 1853 door het “Genie Departement” een militair hospitaal in een variatie op een klassieke landhuisstijl werd opgeleverd, kwam in 1856 een zogeheten 'succursaal-hospitaal' gereed .

Interesse?

Spreekt het duurzaam herontwikkelen van dit potentiële juweel u aan?
Neem dan vandaag nog contact op met Ricardo Egberts.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar

Bouw

Soort object
Overige
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object

Adresgegevens

Riffort Village 502 te Willemstad, Curacao